В МВР няма сигнали за купуване на гласове

12 Сеп 2024 18:35

Няма официално постъпили сигнали за купуване на гласове. Това заяви служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков по време на Националното съвещание на ръководството на Министерството на вътрешните работи (МВР) във връзка с предстоящите предсрочни парламентарни избори на 27 октомври.

По думите му, когато има сигнали за купуване на гласове, МВР ги обработва бързо в срок и се докладва на прокуратурата.

"Цялото ръководство на МВР е събрано днес, за да обсъди организацията по провеждане на изборите, да планираме всички действия, свързани с купения вот, да гарантираме добър обществен ред и да обсъдим всички други приоритети, които не са на второ място - пътна безопасност, битова престъпност, миграционен натиск, производство и разпространение на наркотични вещества", коментира Илков.

Атанас Илков заяви още, че няма намерения за промени в областните дирекции на МВР. Припомняме, че въпреки заявените "козметични" промени Илков вече направи обаче такива, включително и значими - в Бургас и Пловдив. Ако някъде установя пропуски, може би ще пристъпя към смяна на някои от директорите, но това ще бъдат единични случаи, обясни Атанас Илокв, предупреждавайки: Не очаквайте мащабни промени.