Председателят на Общински съвет отбеляза деня на Лозаря

14 Фев 2024 14:55

 

Председателят на Общински съвет Атанас Узунов бе гост на празника на факултета по лозаро-градинарство към Аграрен университет Пловдив, който се чества всяка година на Деня на лозаря – 14 февруари. Факултетът, разполагащ с единствената по рода си в страната учебно-опитна винарна с енотека и една от 28-те подобни в света, отбеляза своята 74-та годишнина от създаването си на днешния празник. Ректорът проф. Христина Янчева пожела на академичния състав и студентите на университета здрава година и богата реколта. 
Бе отслужен тържествен водосвет, а след него преподаватели и гости зарязаха лозите в учебната база на Аграрен университет в с. Брестник, в която се отглеждат над 400 сорта грозде. Като част от традицията деканът на факултета определи и Цар на лозята. 
На днешния празник присъстваха още зам.-областния управител Димитър Добрев, зам.-кметът на Община Пловдив Иван Стоянов, кметът на район Южен Атанас Кунчев, заместник-кметове на районни кметства, ректори на пловдивските висши училища, представители на бизнеса.