Кандидатът за кмет Стоян Таслаков с въпрос към Министъра на правосъдието : Защо е забавено производството срещу кмета на Стамболийски

23 Окт 2023 17:29

Народният представител и кандидат за кмет - Стоян Таслаков е изключително активен, що се отнася до изобличаването на корупционните и порочни схеми на настоящето местно управление на община Стамболийски.

Във въпрос до Министъра на правосъдието той изразява следното становище и питане:

 

“На 12-ти юни, тази година, Окръжна прокуратура Пловдив повдига обвинение на градоначалника на община Стамболийски и неговата заместничка, обвинение в злоупотреба за 2,3 милиона лева, свързани с обществена поръчка. Вместо да бъдат освободени от служба, за да не възпрепятстват разследването, те са пуснати под гаранция от 3000 лева. Този човек разполага с огромен финансов ресурс и е декларирал имоти и средства за милиони. Факта, че все още е градоначалник означава, че служителите на общината са му подчинени и той може да повлияе на тях така, че да не се съберат необходимите доказателства за извършване на проверката.

Въпреки че съда има законно събрани доказателства чрез СРС, все още няма развитие по това дело. Не е отстранен от служба и не е пуснат под гаранция, която поне да отговаря на финансовото му състояние”.

 

Таслаков коментира още, че в обществото се оставя усещането за упражняване на политически чадър, предпазващ определени политически лица. В тази връзка е и въпросът към Министъра на правосъдието, а именно - Какви законодателни промени се предвиждат от неговото министерство, за да може такива дела да не бъдат бавени и оставяни на трупчета, а магистратите да се притесняват да си вършат съвестно работата, само защото някой е партиен функционер или разполага с голям финансов ресурс.

"Възраждане" е с номер 42 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!