Пари ще има за всички населени места в община Калояново

16 Фев 2024 13:50

 

„Постарах се тази година да разпределя правилно средствата от бюджета и да има такива за всяко едно населено място. Бюджетът е над 18 млн. лв.и беше приет без възражения“. Това коментира кметът на община Калояново Младен Кичев за финансовите параметри, с които местната власт ще разполага през 2024 г.
„За всяко едно село тази година са предвидени от 120 до 170 хиляди лева за изграждане на беседки, на зелени площи, за облагородяване на терени, за детски площадки. Освен това с моя екип кандидатстваме по много проекти, за да може нещата да се случват и по малките населени места, защото през годините е обръщано внимание само на големите села. Но аз съм кмет на 11 000 души и смятам за свой дълг и отговорност да се погрижа за всички хора, за да бъде животът им по-добър и по-спокоен.
Един от големите ни проблеми е централната улица на Калояново, където започваме изграждането на тротоари и бордюри със средства по спечелен от община Калояново проект. Когато те бъдат готови ще говорим с АПИ за асфалтиране на улицата. Така този проблемен път, който дълги години е компрометиран, най-после ще бъде реконструиран. Имаме спечелен проект и за ремонт на 2 улици в село Житница. Ще се подменят тротоарите и бордюрите.В детските градини на територията на общината имаме подписа договор за поставяне на фотоволтаици на покривите, а сградите ще бъдат санирани“, съобщи още кметът.
Кичев подчерта, че ще се помогне и за превоза на учениците, на което той държи най-много. „За транспорта на децата в бюджета тази година са заделени 75 000 лв., за да може да извозваме всички ученици от всички точки на общината. Кандидатствахме за проект за изграждане на спортни площадки в някои от училищата. Това са учебните заведения в селата Песнопой, Калояново и Ръжево Конаре“, добави кметът а община Калояново.
За първи път община Калояново има културен календар, той е съобразен с всички празници и събития. Заделен са 50 000 лв. за културата и 50 000 лв. за читалищата.
Предвидили са нови празнични събития, които ще станат традиция. Това сближава хората и е желано от тях. Тези нови празници ще са част от културния календар на общината.
За футбола са отделени 60 000 лв., за да се помогне на малките и на големите отбори.
На стадиона в Дълго поле ще бъде изградена автоматична полива система, ще бъдат облагородени в последствие и останалите стадиони. Такава полива система ще има и а парковете в Калояново.
„Направили сме мобилна група от няколко души, която обхожда селата и помага за озеленяването и парковете. За мен парковете са приоритет, защото там се събират децата, а те са най-важни. За да са доволни децата и майките трябва да имаме хубави и поддържани парковете“, смята още Младен Кичев.

Main Menu