Ботев с тежка задача срещу ЦСКА-София

30 Авг 2024 07:59

Отборите на ЦСКА-София и Ботев (Пловдив) ще премерят сили в двубой от седмия кръг на efbet Лига. Срещата между дваат тима на стадион ''Локомотив'' в столичния квартал ''Надежда'' започва в 21:30 часа и ще бъде ръководена от Валентин Железов. 

''Червените'' имат нов треньор. Това е Александър Томаш, който бе обявен за наставник на ''червените'' в сряда вечерта. 45-годишният специалист пристига от Спартак (Варна), който стартира много силно новия сезон след завръщането си в елита. Томаш е бивш треньор и на градския съперник на ''жълто-черните'' - Локомотив.

ЦСКА-София записа четири загуби в първите си пет шампионатни мача. Столичани се намират на 13-ата позиция с актив от 3 пункта. 

Пловдивчани имат три победи, едно равенство и една загуба от началото на първенството. Футболистите на Душан Керкез заемат шестата позиция в класирането с 10 точки. В последния кръг за шампионата Ботев отстъпи на Спартак именно на Томаш на базата в Коматево. Наставникът на ''канарчетата'' пък ще трябва да реди състава без контузените Георги Николов, Антъни Уджа, Андрей Йорданов и Самуел Акере, докато Никола Илиев е наказан. През седмицата пък бе продаден и Мартин Секулич на руския Урал за 150 хиляди евро.