4 от 4 за Марица след успех над Родопа

17 Авг 2024 22:29

„Марица“ победи „Родопа“ с 2:1 в среща от 3-ти кръг в Трета лига – Югоизточна група и така записа общо четвърта поредна победа от началото на сезона – три за първенство и една в турнира за Купата на България. Това бе и първо домакинстов за тима, воден от Стойчо Драмов след три поредни гостувания. „Жълто-сините“ контролираха двубоя, бяха по-активния тим, създадоха повече положения и заслужено спечелиха.
През първата част пловдивчани изпуснаха доста положения. На няколко пъти Олджай Алиев и Георги Трифонов можеха да отбележат, но не съумяха да го направят. Единствената ситуация за гостите се откри пред Теодор Стефанов, чиито удар бе спасен от Петър Начев. В края на полувремето Атанас Ташолов посрещна една топка и с хубав удар я прати във вратата на Алекс Василев, като след удара имаше и рикошет.
През втората част положенията пред смолянската врата бяха още повече. Даниел Спасов с диагонален, прехвърлящ удар от фланга можеше да удвои, топката обаче се оплете в мрежата, но отвън. Капитанът Валери Домовчийски също беше близо до гола след удар с глава след корнер. Теодор Фърков от дистанция не бе точен. Олджай Алиев напредна и прехвърли вратаря, след като той сгреши преди това, но топката прехвърли и вратата на „Родопа“. Теодор Стефанов от състава на гостите стреля встрани при една от редките атаки на смолянчани. Пак Олджай Алиев се озова сам срещу вратаря Василев, но не успя да завърши. Все пак в 80-та минута Алиев намери мрежата зад Василев и удвои резултата от близка дистанция. Само две минути по-късно гостите върнаха едно попадение, след като „жълто-сините“ загубиха топката в средата на терена. Михаел Кисьов се разписа след рикошет в крак на защитник на „Марица“. До края на срещата на два пъти се стигаше до разбърквания в наказателното поле на домакините, а на вратаря на гостите Василев се наложи да се намесва ключово отново след удар на Олджай Алиев. Даниел Спасов също имаше шанс за гол в заключителните минути, но в крайна сметка резултатът се запази, а пловдивчани заслужено записаха победа.
„Марица“ заема второ място с пълен актив от 9 точки, колкото има и лидера „Черноморец“. В сряда на тима предстои гостуване на „Атлетик“ (Куклен), като мачът е от турнира за Купата на България. Следващата събота „жълто-сините“ пък гостуват за първенство на „Левски“ в Карлово.