Нюкасъл победи слаб Манчестър Юнайтед

03 Дек 2023 00:13

Нюкасъл направи изключително силен мач и победи Манчестър Юнайтед с 1:0, но успехът можеше да бъде и много по-сериозен, тъй като "свраките" пропуснаха един куп голови положения. През първата част домакините нанесоха общо 12 удара към вратата, но попадението падна през втората част, когато точен бе Антони Гордън в 56-ата минута. Това се оказа и трета поредна победа на Нюкасъл срещу Манчестър Юнайтед.

Нюкасъл вече е на петото място във временното класиране с 26 точки, а Манчестър Юнайтед е седми с 24 пункта.

"Свраките" стартираха агресивно и доминираха от първата минута. Те опитваха да притискат съперника с висока преса, а гостите бяха сериозно затруднени. Тимът на Еди Хау стигна на няколко пъти до наказателното поле на Ман Юнайтед, но до удари в този период не се стигна. При един ъглов удар Андре Онана, чийто изяви се следяха под лупа, се размина с топката, но това не доведе до гол.

Към десетата минута "червените дяволи" поиграха малко повече с топката и имаха силни няколко минути. Великолепно подаване на Бруно Фернандеш изведе Гарначо зад защитата. Аржентинецът напредна и стреля от малък ъгъл, а Поуп отрази с крак. Отговорът на Нюкасъл бе нов натиск и този път се стигна до реални положения. В 18-ата минута Онана направи добро спасяване след удар на Алмирон.

Секунди по-късно Ливраменто проби отляво и навлезе в наказателното поле. Опитът му за удар бе неуспешен, а след това Бруно Фернандеш стреля над вратата. Последва най-добрата ситуация за домакините. Трипиър изведе Алмирон зад Далот, а той опита да намери съотборник. След опит за изчистване топката се озова в Исак на великолепна позиция. Неговият удар бе отклонен от Магуайър и топката мина покрай лявата греда на Онана. Удар на Ласелс с глава също не намери целта.

Играчите на Манчестър Юнайтед рядко играеха с топката и трябваше да полагат огромни усилия, за да се справят с постоянните атаки на съперника. Те го направиха, въпреки че Онана имаше още една неубедителна намеса след ъглов удар. Алмирон завърши с неточен удар една отлична бърза атака на "свраките". В 39-ата минута Нюкасъл получи фал на добра позиция. Трипиър изпълни великолепно, но топката се удари в гредата.

Малко преди почивката нов ъглов удар създаде проблеми на гостите. Онана този път дори не се опита да излезе, Ласелс свали към Шер, чийто удар бе блокиран от Магуайър. Бранителят имаше няколко решителни намеси през първата част и има сериозна заслуга тимът му да не получи гол.

В 55-ата минута Жоелинтон направи добър финт на границата на наказателното поле, а бразилецът реши да завърша сам с левия крак, а ударът му бе точен, но нямаше сила в него и Онана улови спокойно. Веднага след това Манчестър Юнайтед отново не бе добре подреден в защита, а Трипиър получи на фланга, като центрира с едно докосване успоредно на голлинията, а на втора греда Антъни Гордън засече на празна врата, за да открие резултата - 1:0 за Нюкасъл.

В 77-ата минута Нюкасъл организира чудесна атака на левия фланг, а топката бе върната към точката на дузпата, където футболист на "свраките" връхлетя върху нея, но Аарън Уан-Бисака застана на пътя ѝ, за да предотврати сигурен гол.

Манчестър Юнайтед имаше страхотна възможност да изравни, след като след корнер топката бе избита, а Серхио Регилон опита удар от въздуха, който със сигурност щеше да се превърне в гол, ако не бе феноменалната изява на Фабиан Шер.

В последните минути на двубоя Ник Поуп получи контузия и се наложи да бъде принудително заменен от резервния вратар Мартин Дубравка.

В 89-ата минута Антони връхлетя върху отскочила топка, която обаче се удари в корема на Хари Магуайър и след това влетя във вратата на Нюкасъл. Попадението обаче бе отменено поради засада.