Черно море взе своето срещу Септември

29 Юли 2024 23:32

Черно море постигна първата си победа през сезона, налагайки се с 2:0 у дома на стадион „Тича“ във Варна срещу новака Септември София. И двете попадения паднаха през втората част, като Исмаил Иса бе точен в 55-ата минута, а в 87-ата Мазир Сула оформи крайния резултат.

Този успех идва навреме за „моряците“, за които предстои реванш в Лигата на конференциите срещу Апоел Беер Шева на „Хювефарма Арена“ в Разград в четвъртък, 1 август, от 20:30 часа. Първият двубой, който бе игран на Градския стадион в Ловеч, завърши наравно 0:0.

Черно море е с 4 точки, колкото имат Ботев Пловдив, Спартак Варна, Локомотив Пловдив и Берое, на две зад лидера Левски. Септември остава с 0 точки, заедно със Славия, Хебър и Ботев Враца. В следващия кръг „моряците“ са гости на Локомотив София, а столичани приемат ЦСКА 1948.

В 6-ата минута ужасяващо връщане на Мартин Христов към стража Димитър Шейтанов можеше да завърши с автогол, но в случая бранителят имаше късмет, защото топката премина покрай гредата и излезе в корнер.

Последваха два удара на Пашеко и Дончев към вратата на Септември, но не по никакъв начин не затрудниха Шейтанов. В 27-ата минута Мазир Сула отправи удар от около 12 метра, но защитник изби. Домакините бяха по-активни в опита си да стигнат до гол, но това така и не се случи до края на първото полувреме, завършило с удар в аут на Асен Дончев.

В 55-ата минута Исмаил Иса отбеяза първия гол за Черно море за сезон 2024/25, но голяма заслуга за попадението има Мазил Сула, който с ювелирано центриране с външата част на ходилото матира защитата, а за Иса остана само да отклони топката във вратата.

Точно 7 минути по-късно Септември се размина с втори гол в своята врата при удар на Васил Панайотов с глава. Изстрелът беше много труден и срещна страничната греда. В 71-рвата минута Черно море пропусна златна възможност да затвори мача. След лошо изчистена топка Калкан нанесе удар от въздуха. Шутът от границата на наказателното поле беше неточен и премина встрани от вратата.

В 84-ата минута Шейтанов се отчете с нова блестяща намеса след удар на Дуду в обратния ъгъл на вратата. Топката достигна до Васил Панайотов, но той заложи на силата и нямаше никаква точност в шута му. Брено също пробва късмета си в 86-ата минута, но отново Шейтанов бе на точното място.

В 87-ата минута варненци сложиха точка на спора с добре изработен гол. Виктор Попов проби по десния фланг и центрира по земя към наказателното поле. Васил Панайотов предвидливо пропусна топката, защото видя Мазир Сула зад себе си, а последният с точен удар преодоля Шейтанов.