ЦСКА-София излъга Берое с дискусионна дузпа

21 Сеп 2024 19:56

ЦСКА-София се наложи над Берое с минималното 1:0 на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград в мач от деветия кръг в efbet Лига. Единственото попадение за „армейците“ дойде дълбоко в добавеното време на първото полувреме, след като Годуин Коялипу бе точен от дузпа.

След втората си поредна победа под ръководството на Александър Томаш, ЦСКА-София натрупа 9 точки в актива си, като „армейците“ се изкачват до 10-о място във временното класиране в efbet Лига. Берое пък остава девети с 10 точки.

Иначе мачът закъсня с повече от 10 минути заради куриоз. Оказа се, че камерите за ВАР на стадиона са поставени така, че при пълен стадион феновете пречат на тяхната работа. Именно поради тази причина дикторът призова запалянковците на няколко пъти да се преместят надолу, каквото и да значи това.

Първата интересна ситуация се откри пред вратата на домакините. В 11-ата минута Енцо Еспиноса получи пас от дълбочина, след което напредна и стреля, но Густаво Бусато се намеси на ниво.

Малко след това заралии осъществиха още едиин опасен набег отляво, но бранителите в "червено" се справиха, изчиствайки в корнер.

След първия четвърт час ЦСКА-София наложи сериозен териториален натиск и пренесе играта изцяло в половината на гостите, но без да създава кой знае какви положения до 28-ата минута. Това можеше и да не е така, ако Етоо и Коялипу бяха уцелили по-добре топката от изгодни позиции в наказателното поле на противника.

Нещата се промениха в 29-ата минута, когато Коялипу засече центриране отдясно с глава, но ударът му профуча покрай горния ляв ъгъл.

Само 120 секунди по-късно Илиев влезе изключително грубо с бутоните напред в колената на играч от Берое и трябва да е доволен, че реферът не го изгони, а му показа само жълт картон.

Последваха спокойни минути до заключителната част на първото полувреме. Тогава, в даденото от рефера продължение, ЦСКА-София откри резултата чрез Коялипу от спорна дузпа. Тя бе отсъдена за съприкосновение срещу Кареасо. Реферът Димитър Димитров не отсъди нищо, но ВАР арбитърът Волен Чинков се намеси и го извика да гледа видео. След него Димитров промени решението си и посочи бялата точка, а играчите на Берое изразиха несъгласие с действията на съдиите. Положението бе гледано и за засада на Коялипу в хода на атаката, но ВАР установи, че такава няма.

Берое започна активно втората част. В 50-ата минута Енцо Еспиноса центрира в наказателното поле на символичните домакини, където Исваел Ферер засече, но прати топката високо над вратата на ЦСКА-София.

Джейсън Локило проби отляво и центрира топката на втора греда, където Годуин Коялипу стреля с глава в 51-вата минута, но със сетни сили Артур Мота съумя да избие топката.

Две минути по-късно Джонатан Линдсет напредна през средата и отправи удар от средна дистанция, но топката премина покрай десния страничен стълб на вратата.

В 53-ата минута Коялипу стреля от близко разстояние, но отново не успя да преодолее Артур Мота с удара си.

Двубоят бе прекъснат за малко повече от 5 минути заради пирошоуто, което направиха феновете на ЦСКА-София в централната трибуна на стадион "Христо Ботев" в Благоевград.

Джейсън Локило стреля директно от пряк свободен удар от малък ъгъл вдясно по нападението на ЦСКА-София, но топката срещна напречната греда на вратата на Берое в 65-ата минута.

Алберто Салидо отправи удар от малко над 20 метра в 80-ата минута, но той не представляваше трудност за Густаво Бусато.

В 90-ата минута Джонатан Линдсет навлезе в наказателното поле на Берое, след което отклони вдясно от себе си за Матиас Фаетон, който преодоля бранител на гостите и си отвори пространство за изстрел, който обаче бе отразен от Артур Мота.