Локомотив Сф надви десет от Черно море (ВИДЕО)

04 Авг 2024 21:09

Локомотв София победи Черно море с 2:1 в двубой от третия кръг на efbet Лига. Попаденията бяха дело на Анте Аралица и Светослав Диков за домакините, а за гостите точен бе Асен Дончев. Двубоят не предложи много голови положения. Първата част завърши 0:0, но интересните ситуации бяха през втората част. Първо Анте Аралица откри със страхотен гол, а след това Мазир Сула от Черно море бе изгонен с директен червен картон след много грубо нарушение. В добавеното време на срещата Светослав Диков удвои. В деветата минута на продължението Асен Дончев оформи и крайния резултат. С тази победа Локомотив София е вече 4-и с 4 пункта на сметката, а Черно море остава 8-и също с 4 точки в актива си.

На стадиона в столичния квартал "Надежда" бе президентът на БФС Георги Иванов, който изгледа срещата.

Първата интересна ситуация се откри пред вратата на "железничарите". Велислав Василев направи добър пробив, който завърши с удар с левия крак, но кълбото попадна право в ръцете на Александър Любенов.

В 22-ата минута домакините изпратиха дълъг пас, с който Анте Аралица бе изведен, но в последния момент изстрелът на нападателя бе блокиран от защитник на "моряците".

В последните секунди на първата част халфът Симеон Славчев опида шут от границата на наказателното поле, но Пламен Илиев без особени проблеми се справи.

Локомотив София поведе в резултата в 52-рата минута. Бруно Франко пусна към Анте Аралица, който със силен изстрел под гредата матира Пламен Илиев за 1:0.

В 64-ата минута Станимир Тренчев гледа лично с ВАР ситуация между Мазир Сула и Пицолис, която завърши с червен картон за Сула.

В следващите минути варненци опитаха да приложат натиск, но с оглед и на числовия им пасив трудно създаваха опасности за вратата на Любенов.

Четвърт час преди края на мача Дуду стреля от свободен удар, но след рикошет в стената топката излезе в корнер.

В последната минута на редовното време Светослав Диков получи от Красимир Станоев и прати по земя топката във вратата на Пламен Илиев за 2:0. Попадението бе преразгледан за засада, но в крайна сметка бе зачетено.

Черно море върна едно попадение в последните секунди на добавеното време. След избита топка от защитата на Локомотив София Асен Дончев шутира от далечно разстояние, като Александър Любенов не видя добре топката и тя се озова във вратата му.