Дебютен гол спаси Манчестър Юнайтед от издънка срещу Фулъм

17 Авг 2024 00:24

Манчестър Юнайтед започна новия сезон във Висшата лига с победа. „Червените дяволи“ се наложиха с минималното 1:0 над Фулъм в откриващия за кампанията във Висшата лига двубой, изигран на „Олд Трафорд“. Големият герой за Юнайтед бе Джошуа Зиркзее, който влезе като резерва и реализира в 87-ата минута, за да донесе успеха на своя тим.

Още в първите секунди на двубоя Каземиро изведе отлично Маркъс Рашфорд, който напредна, но се оказа, че нападателят е бил в засада. Фулъм постепенно се окопити и в рамките на следващите няколко минути играчите в бяло създадоха две отлични положения. Първо влизане на скорост отдясно на Адама Траоре завърши с центриране, но добра намеса на новото попълнение на Нусаир Мазрауи предотврати удар по посока на вратата. Малко след това пък нов изстрел към рамката на врата даде възможност за добро спасяване на Андре Онана.

Постепенно футболистите на Ерик тен Хаг започнаха да играят с доста повече увереност, а топката да се движи доста по-плавно между футболистите в червени фланелки. В тези минути на няколко пъти опитаха да влязат в наказателното поле, а при един такъв дрибъл Диало дори претендираше за дузпа. Каземиро пък на няколко пъти опита да затрудни Бернд Лено, но доста неточно.

Най-добрата ситуация за домакините дойде в 28-ата минута, когато именно бразилецът пресече отлично лошо изчистване на германския страж на гостите. Той намери Бруно Фернандеш в наказателното поле, но Лено поправи грешката си и спаси. Отново португалският халф получи чиста възможност за попадение малко след изминаването на половин час игра, когато само от няколко метра бе блокиран от германския страж на Фулъм.

Още в първите минути на втората част отново Манчестър Юнайтед създаде опасно положение, като Бруно Фернандеш отклони към Мейсън Маунт, но ударът на последния бе спасен от Лено. Секунди след това Коби Мейно опита късмета си от границата на наказателното поле, но не бе точен и топката излезе в аут.

В 87-а минута Алехандро Гарначо получи на десния фланг и пусна чудесен пас към точката на дузпата, а Джошуа Зиркзе, който се бе появил като резерва, бе готов да реагира и успя с едно докосване да отправи перфектния удар, с който да открие резултата - 1:0 за Манечстър Юнайтед.

В добавеното време на срещата Манчестър Юнайтед можеше и да вкара второ попадение, след като организира контраатака, станала възможна след ужасяваща грешка на Калвин Баси в защита, а Маркъс Рашфорд намери Алехандро Гарначо, който на опразнената врата шокира, като не успя да уцели дори вратата на Фулъм.