Ювентус се провали срещу Емполи

14 Сеп 2024 21:08

Ювентус допусна първа сериозна грешка под ръководството на Тиаго Мота, завършвайки 0:0 като гост на Емполи. Преди националната пауза торинци също направиха нулево равенство, но с един от преките си конкуренти за челните места Рома.

Рекордьорът по титли на Италия е с 8 точки след 4 изиграни мача и временно е на върха. Ювентус все още не е допуснал гол през кампанията. Емполи продължава впечатляващата си серия без загуба – три равни и една победа. Тосканци са с 6 пункта.

Мачът започна при спокойно темпо и без голови положения, като първият точен удар дойде чак в 19-ата минута, когато Перин улови топката след далечен изстрел на Йосеф Малех. В 28-ата минута Кенан Йълдъз се отчете с пропуск, а в 33-тата Коломбо отправи несполучлив изстрел от голямо разстояние. Три минути по-късно при центриране от корнер капитанът на гостите Федерико Гати стреля с глава и принуди Девис Васкес да направи първата си намеса в двубоя. При последвалия корнер Бремер също стреля с глава, но така прати топката над вратата. Малко след това Копмайнерс направи смел, но безуспешен опит да се разпише от пряк свободен удар, а последният пропуск преди почивката отиде на сметката на Еспозито.

Втората част започна с неточен удар с глава на Влахович след корнер. Еспозито веднага отговори с далечен изстрел, с който Перин се справи. В 50-ата минута Васкес излезе напред и отрази шут на Влахович, а три минути по-късно вратарят се намеси и при удар отблизо на Копмайнерс. В 73-тата минута Алберто Граси комбинира с Пиетро Пелегри и стреля, но Перин спаси неговия удар. Последва контраатака на гостите, при която шут на Николо Фаджоли беше блокиран, а последвалият изстрел на Копмайнерс беше твърде разочароващ. В 80-ата минута Андреа Камбиазо нанесе шут от голяма дистанция, но не намери целта. В заключителните минути Копмайнерс, Малех и Емануел Джеси не съумяха да отбележат победен гол за своите отбори.