Барселона изнесе футболна лекция на Жирона

15 Сеп 2024 19:20

Отборът на Барселона продължава без грешка от началото на сезона. Тимът на Ханзи Флик отнесе Жирона с 4:1 като гост в двубой от петия кръг на испанската Ла Лига. 

Барса е на първото място в първенството с 15 точки, а Жирона е на шестото място със 7 пункта.

Гостите откриха резултата в 30-ата минута. Давид Лопес загуби топката пред наказателното поле, което позволи на Ламин Ямал да прати топката в мрежата. Седем минути по-късно Ямал вкара втория си гол в мача. След едно центриране от фаул отбраната на домакините не се справи добре, топката стигна до Ямал, който вкара гол за 0:2. 

В началото на втората част великолепно подаване на Кунде изведе Дани Олмо, който завърши с чудесен удар от малък ъгъл. В 64-ата минута отлична атака на гостите завърши с гол. Касадо изведе Педри, който заобиколи вратаря и се разписа за 0:4.

Домакините отбелязаха почетен гол в 80-ата минута. Порту получи топката в наказателното поле, заобиколи Тер Стеген и намери Стуани, който се разписа. 

Барса остана с човек по-малко четири минути преди края на редовното време. Феран Торес получи червен картон за грубо нарушение срещу Асприля.

За Жирона предстои тежко гостуване на ПСЖ в Шампионската лига, а Барселона ще е гост на Монако в най-силния европейски клубен турнир.