Мощен Левски разпердушини ЦСКА 1948 в Бистрица

15 Сеп 2024 21:37

Левски победи с 4:2 ЦСКА 1948 в мач от 12-ия кръг на efbet Лига. Двубоят в Бистрица беше съпроводен от проливен дъжд, който не попречи на "сините" да си тръгнат с трите точки. За гостите Мустафа Сангаре вкара два гола през първото полувреме. В края на първата част обаче Радослав Кирилов върна един гол за "червените".

Във втората част и другият нападател на Левски - Александър Колев, се разписа, за да увеличи преднината на тима. Марин Петков се отчете със страхотен гол, който направи резултата 4:1. В добавеното време домакините стигнаха до още един гол дело на Марио Илиевски. След успеха възпитаниците на Станислав Генчев събраха актив от 19 точки след 8 мача и остават лидери в шампионата.

ЦСКА 1948 пък загуби след двете си поредни победи и временно заема деветото място с 9 точки, но след 6 изиграни двубоя.

Двата отбора се хвърлиха в битка по целия терен още с началния съдийски сигнал. В 5-ата минута Талис отправи удар отдалеч, но в аут.

Само 60 секунди по-късно Сердюк излезе фронтално сам срещу вратаря и отбеляза, но попадението правилно бе отменено поради засада на украинеца.

Левски отговори с изстрел на Цунами в 12-ата минута, когато засече с глава центриране от корнер, но не уцели вратата.

Малко по-късно "сините" осъществиха още една добра комбинация, която завърши с шут на Бала в аут. Така се стигна до 16-ата минута, когато Бидунга фаулира Колев близо до наказателното поле. Бала центрира в наказателното поле, където Сангаре вкара с глава от доста трудна позиция.

Минута по-късно Бала се откъсна отдясно и шутира по цземя, а Маринов изби в корнер. В 20-ата минута Бала отново пробва да се разпише, но ударът му от фал не намери целта.

ЦСКА 1948 можеше да изравни в 22-ата минута. Кирилов се измъкна отляво и центрира изключително опасно в наказателното поле. Непокритият Умарбаев засече от 9-10 метра фронтално срещу вратата, но покрай лявата греда.

В 26-ата минута Левски вкара втори гол. Това стана не и без помощта на Рапнуи. Левият бек на "червените" пробва да преодолее с дрибъл двама футболисти в синьо и топката му бе отнета. Последва изключително опасно включване на Алдаир отдясно в наказателното поле на противника и брилянтно центриране към Сангаре, а за централния нападател не представляваше проблем да отбележи второто си попадение с глава след удар от 3-4 метра.

В 35-ата минута Кирилов надбяга Ван Дер Каап и прехвърли излезлия да го пресрещне Маркович, но изкара топката в аут.

Мачът продължи да е динамичен и с доста положения и пред двете врати. В 39-ата минута Кирилов върна своите в двубоя след великолепен дрибъл и ефектен гол. Капитенът на "червените" преодоля отляво Майкон и Фадига, след което намери долния ляв ъгъл на "синята" врата чрез фалцов изстрел с десния крак.

Секунди по-късно Левски можеше да си върне преднината от две попадения. Пореден пробив на Алдаир през зоната на неубедителния Рапнуи завърши с центриране по земя към Майкон. Левият халф-бек на гостите шутира силно, а Маринов изби.

В 58-ата минута "сините" за трети път разпечятаха вратата на Петър Маринов. Евертон Бала направи мощен пробив по лявото крило и центрира остро. Във вратарското поле Алекс Колев се измъкна от персоналния си пазач и отблизо се разписа във вратата на един от бившите си отбори!

Постепенно над терена в Бистрица се разстла гъста мъгла, като валеше и проливен дъжд. Заради влошената видимост, системата ВАР на стадиона спря да функционира.

В 67-ата минута, въпреки влошената видимост, Ради Кирилов вкара за ЦСКА 1948 след добавка, но попадението не бе зачетено, тъй като той бе в засада.

Три минути по-късно удар на Талис от границата на наказателното поле мина над вратата на Маркович. Възпитаниците на Валентин Илиев обаче, продължиха да притискат "сините", а в 71-ата минута с неточен удар се отчете и резервата Касиано Бузон.

В 77-ата минута обаче, Левски реши всичко в мача с четвърти гол! Марин Петков получи топката в централната третина на терена. Той напредна в половината на ЦСКА 1948 и шутира силно от над 25 метра, като остави Маринов безпомощен - 4:1 за Левски!

Пет минути по-късно Станислав Генчев пусна в игра Кристиан Макун, за когото това бе дебютен мач със синята фланелка.

Секунди след началото на продължението на срещата ЦСКА 1948 вкара втори гол, който падна, след като Стив Фуртадо центрира ниско отдясно, а Марио Илиевски засече топката в мрежата на "сините" - 2:4!

В следващия кръг ЦСКА 1948 ще гостува на Локомотив Пловдив, а за Левски предстои визита на Славия.