Лудогорец взе своето срещу Крумовград в Коматево (СНИМКИ И ВИДЕО)

16 Сеп 2024 00:22

Лудогорец победи с 3:0 във визитата си на Крумовград. Срещата от 12-ия кръг на efbet Лига се игра на комплекс „Никола Щерев-Старика“ в „Коматево“, където домакинстват „жълто-сините“.

Двама бразилци отбелязаха попаденията за разградчани. Руан Круз откри в 9-ата минута с изненадващ изстрел отдалеч, а отново той, макар и с помощта на рикошет, удвои в 59-ата. Последното лятно попълнение на „зелените“ – Ерик Маркус, откри головата си сметка седем минути преди края, оформяйки крайното 3:0.

Отборът на Захари Сираков вече е с 16 точки – три зад лидера Левски, който е с два мача повече. Крумовград има едва шест пункта в актива си, а толкова е и броят загуби на миналогодишния хит в елита.

Срещата започна добре за Лудогорец, като българския шампион пое контрол над топката още от началото. Първата голова възможност се откри именно пред „орлите“ и Матиас Тисера. Той комбинира добре с Руан Круз, след което завърши. Янко Георгиев обаче отби топката, а тя срещна и напречната греда преди да излезе.

Три минути след това Руан Круз стреля от дистанция. Ударът му беше в средата на противниковата врата, но Янко Георгиев не се намеси по най-добрия възможен начин и така топката се озова в мрежата.

В 23-ата минута Рик Джонатан намери Кайо Видал в наказателното на домакините. Вторият шутира в близкия ъгъл, но Янко Георгиев спаси. След това вратарят се намеси повторно, за да се справи и с добавката на Матиас Тисера.

В 35-ата минута Сон направи страхотен пробив, преминавайки през двама играчи на Крумовград. След това обаче завърши с неточен изстрел над вратата на домакините.

В 59-ата минута Руан Круз отбеляза второ попадение, след като беше изведен в наказателното на Крумовград. Бразилецът стреля, а след рикошет в Матей Шимич топката прехвърли стража на домакините.

Последваха удари на Ивайло Чочев и Дени Групер, които не затрудниха вратаря на домакините.

Ерик Маркус ознаменува дебюта си за Лудогорец с красив гол в 83-ата минута. Атакуващият полузащитник проби по левия фланг, влезе навътре към границата на наказателното поле, след което шутира по земя в близкия ъгъл на вратата и матира Янко Георгиев.