Фенербахче на Моуриньо стартира с победа в ЛЕ, Рейнджърс надви Малмьо в Швеция

26 Сеп 2024 22:02

Отборът на Фенербахче с Жозе Моуриньо начело започна участието си в основната фаза на Лига Европа. Турският гранд се справи с Роял Юнион СЖ с 2:1 като домакин в двубой от първия кръг.

Турците поведоха в резултата в 26-ата минута, когато Чаглар Союнджу се разписа след корнер. В 74-ата минута Кевин МакАлистър фаулира Ен Несири и бе изгонен. Така гостите останаха с човек по-малко. В 82-ата минута изстрел на Осай-Самуел бе париран от вратаря, но само за да се отклони в крака на Кристиан Бургес и да влети във вратата за 2:0. В добавеното време на срещата Осай-Самуел направи глупаво нарушение в наказателното поле и бе изгонен. Франьо Иванович застана зад топката, но Ливакович спаси дузпата. Минута по-късно обаче белгийският тим върна едно попадение. Удар извън наказателното поле се отби в левия стълб и отиде право в краката на Рос Сайкс, който отбеляза гол.

Рейнджърс успя да спечели гостуването си на Малмьо в Швеция с 2:0.

Още в първата минута гостите поведоха в резултата. Отбита топката стигна до Недим Байрами, който от близка дистанция нямаше как да сбърка. В 76-ата минута Рос МакКозланд си освободи пространство пред наказателното поле и шутира, топката се отби в страничния стълб и попадния в долния десен ъгъл за 0:2.