Лудогорец надви ЦСКА-София с гол в 108-ата минута, грозни сцени в края на последния двубой на ''Армията'' (ВИДЕО)

10 Дек 2023 20:29

Отборът на Лудогорец постигна изключително драматична победа над ЦСКА - София в исторически мач на стадион „Българска армия”. Срещата завърши с минимален успех за гостите от Разград след попадение в 108-ата минута, дело на бившия футболист на "червените" Спас Делев

За съжаление, мачът приключи с грозни сцени, като след попадението на Делев, треньорът на „орлите” Здравко Здравков пострада. Той бе ударен при радостта на играчите на разградчани пред сектор Г. Към футболистите на шампионите полетяха лопата и други различни предмети.

Двубоят, който се игра при изключителна атмосфера за родните стандарти, бе последен за ЦСКА - София на стадион „Българска армия” в настоящия му вид. Както е известно, още от утре „червените” започват мащабна реконструкция на съоръжението в Борисовата градина.

След спечелените три точки Лудогорец ще зимува на втора позиция, измествайки от нея именно отбора на ЦСКА - София, който има и мач повече.

Гостите започнаха малко по-активно и в 7-ата минута Текпетей отправи силен шут от фал, а Бусато изби. След първия четвърт час "червените" изравниха играта и на свой ред, най-вече чрез Фаетон, осъществиха няколко добри пробива, които не завършиха с удари към противниковата врата.

В 21-ата минута Хайнц се пребори с Йорданов и центрира прострелно в малкото наказателно поле на разградчани, но Кареасо закъсня за момент да атакува топката и в крайна сметка не успя да я засече.

В даденото от съдията четириминутно продължение на първата част Назон се възползва от грешка на Вердон и му отне топката, след което я върна за Линдест, но шутът на халфа бе доста неточен. Секунди по-късно и Назон стреля неточно.

В началото на второто полувреме Лудогорец създаде най-доброто си положение в мача. Якуб Пиотровски отне топката от Амос Юга в центъра на терена, Педро Нареси овладя и изведе Кайо Видал, който преодоля появилия се като резерва Емануел Шакич и стреля в далечния ъгъл на Бусато, но ударът му премина над напречната греда.

Малко след това двубоят бе прекъснат от Драгомир Драганов за няколко минути заради гъст дим, който се получи вследствие на димки и факли. Това се случи в 52-ата минута, като прекъсването продължи 8 минути.

В 79-ата минута Тобиас Хайнц изпълни ъглов удар и намери абсолютно непокрития Амос Юга, който обаче не засече добре топката с глава, тя тупна и премина над напречната греда на Серджио Падт.

Пет минути по-късно играчите на ЦСКА - София имаха претенции за дузпа за евентуално нарушение срещу Марселино Кареасо, но Драгомир Драганов не посочи бялата точка.

В първата минута на продължението Лудогорец отправи втория точен удар в мача. Якуб Пиотровски стреля от далечно разстояние след като получи от Сон, но прецизното му изпълнение бе спасено от Густаво Бусато.

В началото на добавеното време на срещата, което бе цели 12 минути, тя отново бе прекъсната заради нова димна завеса, причинена от привържениците на домакините. Този път спирането бе за 7 минути.

В 118-ата минута Лудогорец поведе с гол на Спас Делев. Якуб Пиотровски изведе Рик Джонатан, който подаде на появилия се като резерва Делев. Той нямаше как да пропусне на празна врата и разби сърцата на "червените". Попадението бе разглеждано с ВАР за евентуална засада на Рик Джонатан, но повторенията показаха, че такава няма и голът бе признат. Веднага след това имаше грозни сцени, след като феновете на "армейците" нахлуха на терена.