Реал Мадрид не успя да победи в последния мач на Кроос на ''Бернабеу''

26 Май 2024 00:27
Реал Мадрид не успя да победи в последния мач на Кроос на ''Бернабеу'' Снимка: БГНЕС

Реал Мадрид и Бетис завършиха наравно 0:0 в мач от последния кръг на Ла Лига. Двубоят беше без значение, след като домакините вече бяха шампиони, а севилци си осигуриха седмото място и участие в Лигата на конференциите. "Белите" завършиха кампанията с 95 точки, докато "зелено-белите" с 57.

Двубоят беше последен на "Сантиаго Бернабеу" за Тони Кроос. Легендарният халф реши да се откаже от футбола и след тази вечер с екипа на Реал ще му остане само финалът в Шампионската лига след седмица на “Уембли”. Очаквано германецът бе титуляр и преди началото беше посрещнат с шпалир.

"Белите" заиграха офанзивно още от началото и в 9-ата минута Карвахал пропусна първата чиста възможност след подаване на Винисиус. Пет по-късно Жуниор изведе и Родриго, но и той не уцели вратата.

В 15-ата самият Вини Жуниор се оказа сам срещу вратаря, но топката му беше избита. Последва добавка на Менди, но пред голлинията Сократис изчисти.

Бразилският нападател на Реал беше на крачка от атрактивно попадение с пета в 35-ата, след като вратарят спаси.

Чак в 37-ата гостите напомниха за себе си. Тогава Белерин се оказа непокрит в наказателното поле, но той не успя да насочи кълбото в мрежата с глава.

Две минути по-късно тимът на Бетис успя да вкара топката в мрежата. Това стори Джони след избиване от страна на Куртоа право в него. Последва обаче намеса на ВАР, откъдето изчислиха, че Марк Рока с малко е бил в засада при центрирането от фала при атаката. Точно халфът посегна да засече с глава, което автоматично означава, че той влияеше на играта. По тази причина попадението не беше зачетено.

В 51-вата минута Айосе Перес стреля към горния десен ъгъл, но Куртоа демонстрира отличен рефлекс и спаси. Час игра след началото белгиецът отрази удар и на Хуан Миранда. В 65-ата минута гол на Вилиан Жозе бе отменен заради засада.

В 85-ата минута Тони Кроос стреля директно от свободен удар, но Виейтес отрази. Това бе и последното отиграване на халфа на „Бернабеу“. След това бе заменен, получи овациите от публиката и насълзен напусна терена на този стадион за последен път. След края на мача пък бе награден за най-добър футболист в двубоя.