Ливърпул се качи на върха в Англия

28 Сеп 2024 21:51

Отборът на Ливърпул надделя с 2:1 като гост над Уувърхямптън в мач от шестия кръг на Премиър лийг. Двубоят се проведе на ''Молиню''.

Мърсисайдци събраха 15 точки и вече се намират на първата позиция в класирането. ''Вълците'' стават последни с едва една спечелена точка от шест мача.

В добавеното време на първата част гостите откриха резултата. Жота центрира перфектно отляво, а Конате се извиси и засече с глава за 0:1.

В 57-ата минута резултатът бе изравнен. Куня опита да изведе Ларсен, а Конате не направи добра преценка и остави топката, мислейки че Алисон ще я улови. Кълбото се озова в Аит-Нури, който се разписа от близка дистанция за 1:1.

Три минути по-късно футболистите на Арне Слот получиха дузпа, след като Семедо задържа с две ръце Жота в наказателното поле. Салах изпълни точно дузпата и изведе Ливърпул отново напред.

За мърсисайдци предстои домакинство на Болоня в двубой от втория кръг на основната фаза на Шампионската лига. Уулвърхямптън пък ще гостува на Брентфорд в мач от шампионата.