Стана ясно бъдещето на Спартак Варна

28 Сеп 2024 22:07
Стана ясно бъдещето на Спартак Варна Снимка: Plovdivskinovini.bg

Спартак Варна излезе с официално изявление, в което уверява своите привърженици, че е осигурено финансиране за предстоящите два мача на отбора. След тези срещи обаче, настоящият собственик ще се оттегли напълно от ръководството на клуба.

На 30 септември треньорският екип на Спартак Варна ще бъде оглавен от Иван Цветанов, в сътрудничество с Георги Георгиев и Ивайло Петров. Тримата ще се погрижат за подготовката и мотивацията на отбора, като същият състав ще ръководи тима и в предстоящия двубой срещу Локомотив София.

Ето какво написаха от клуба на официалната си страница във Фейсбук:

"Официално изявление на ФК Спартак Варна
Бихме искали да информираме всички привърженици и заинтересовани страни, че ФК Спартак Варна предприема необходимите стъпки за осигуряване на стабилност.
Осигурено е финансиране за следващите две срещи на тима в Efbet лига, с което се цели да се гарантира спокойствие и фокус върху представянето на отбора на терена. Утре тренировката на отбора ще се проведе по график, като са осигурени всички необходими условия – транспорт и настаняване в хотел за играчите и треньорския екип.
На 30 септември отборът ще бъде ръководен от Иван Цветанов, заедно с Георги Георгиев и Ивайло Петров. Този екип ще осигури необходимата подготовка и мотивация за успешното представяне на отбора. Същият треньорски щаб ще води тима и в предстоящата среща срещу Локомотив София.
Средствата за тези две срещи са осигурени от президента на ФК Спартак Варна, който след това ще се оттегли изцяло от управлението на клуба, включително от дейността на детско-юношеската школа.
За целта още през предстоящата седмица ще бъде свикано общо събрание за избор на нов президент.
Винаги верни!"