Хърватия и Албания не се победиха в голов спектакъл

19 Юни 2024 18:03

Хърватия и Албания изиграха страхотен двубой, в който не успяха да се победят и завършиха наравно при резултат 2:2 в решителен сблъсък от група ''В'' на Евро 2024. Казим Лачи откри още в 11-ата, а Андрей Крамарич изравни в 74-ата минута. Само 120 секунди по-късно автогол на Клаус Гязула донесе пълния обрат за "ватрените". Самият Гязула, обаче, се реваншира и донесе точката за своя тим с попадение в петата минута от добавеното време.

Така албанците се намират на третото място в групата с 1 точка, а хърватите са четвърти със същия актив, но ''ватрените'' имат по-лоша голова разлика от днешния си съперник.

В следващия кръг от груповата фаза Хърватия ще премери сили с Италия. Албания пък ще се изправи срещу Испания.

Срещата започна с натиск на хърватите, които принудиха съперника да се прибере в своята си половина. При първата си атака обаче албанците успяха да поведат в резултата. Това стана в 11-ата минута,когато Лачи засече с глава подаване на Асани.

Попадението "отвори" двубоя, защото в следващите няколко минути се стигна до атаки и пред двамата вратари. Още тук обаче си пролича, че албанците вече ще чакат основно на контраатака.

Към 25-ата минута съставът на Силвиньо все пак изнесе играта напред и от своя страна притисна хърватите. В 28-ата Хисай засече с левия крак, но топката излезе в аут.

След нови три минути се стигна до чиста ситуация пред отбора в черни екипи. След грешка на Модрич топката стигна до Кристиян Аслани, който се оказа сам срещу вратаря, но Ливакович спаси.

Последваха нови десетина минути на натиск на Хърватия, но и до нов отличен шанс пред съперника. В добавеното време за малко Манай да удвои резултата с гол близнак на този на Лачи, но този път стражът спаси.

Томас Стракоша се справи с изстрел на Матео Ковачич в 53-ата минута. В следващите минути "ватрените" все повече затягаха обръча около наказателното поле на Албания, но без успех.

В 67-ата минута Байрами бе на добра позиция, но стреля неточно.

В 74-ата минута Хърватия се върна в мача. Андрей Крамарич прекара топката през краката на Хисай, за да я прати във вратата на Стракоша за 1:1.

Само минута след това хърватите имаха нов добър шанс, но Будимир и Пашалич не успяха да нанесат решителен удар, а Стракоша се справи с опасността.

В 76-ата минута момчетата на Златко Далич стигнаха до обрата. Анте Будимир върна към Лука Сушич, който отправи удар, който бе блокиран, но след това топката се отби във влезлия като резерва Клаус Джазула и влетя в мрежата на Стракоша за 2:1.

В петата минута на добавеното време албанците отново изравни резултата. Джазула се реваншира за автогола си, пращайки топката във вратата на Ливакович за 2:2.