Берое с минимален успех срещу Септември (ВИДЕО)

22 Юли 2024 23:45

Берое победи с 1:0 Септември София в последния мач за първия кръг на efbet Лига. Така заралии започнаха новия сезон с минимален успех, дошъл след гол на Сантиаго Годой през второто полувреме.

За новака в елита предстои гостуване на Черно море, докато тимът от Стара Загора ще приеме Локомотив София в следващия кръг.

В 11-ата минута Хуан Пинеда намери Алберто Салидо, който стреля с глава, но над вратата. В 17-ата минута Уерик отправи топката към вратата на Димитър Шейтанов, но ударът беше много неточен. В 33-ата минута гостите от Стара Загора стигнаха до гол, който беше отменен след намесата на ВАР. Скуадроне атакува топката след, а Франк Ландри се озова между него и вратаря Димитър Шейтанов. В крайна сметка Ландри прати кълбото в собствената си врата, но ВАР се намеси и показа, че Скуадроне е бил в положение на засада и е влияел пряко върху ситуацията.

По-добрата игра на Берое през първото полувреме даде резултат в началото на второто. Уерик Каетано завъртя топката и я качи на главата на Леандро Годой, който се справи във въздуха със Страхиня Керкез и прати топката в долния десен ъгъл за 0:1.

В 56-ата минута Мартин Христов пробва късмета си от далечна дистанция и ударът му затрудни Артур Мота, но вратарят на Берое все пак се справи и на този етап опази мрежата си суха.

В 70-ата минута Септември бе близо до изравнително попадение. Фаустас Степонавичюс проби, подаде към Жан-Пиер Да Силва, който намери току появилия се на терена Кевин Беманга, той шутира силно от границата на наказателното поле към долния десен ъгъл, но Мота изби.

Шест минути след това Беманга имаше нова възможност за гол, след като получи пас отдясно от Николай Дросев и нанесе удар от движение, който премина встрани от вратата на Берое.