Бодьо пречупи Порто, АЗ Алкмаар се справи с шведи

25 Сеп 2024 22:09

Отборът на Порто стартира участието си в новия формат на втория по сила европейски клубен турнир Лига Европа с поражение от Бодьо/Глимт като гост с 2:3. 

''Драконите'' откриха резултата в осмата минута чрез попадение на Саму Омородион, но допуснаха пълен обрат още до почивката след голове на Каспър Ваарст (15') и Йенс Хауге (40'). Домакините останаха с човек по-малко в 51-ата минута, след като Маата бе изгонен за втори жълт картон. Норвежците стигнаха до трети гол в 62-ата минута, когато Хауге отбеляза попадение. Португалците намалиха изоставането си в 90-ата минута чрез Денис Гуел, но това не бе достатъчно.

АЗ Алкмаар спечели първия си мач от турнира с 3:2, след като се справи с шведския Елфсборг. 

Гостите поведоха в резултата в 23-ата минута след гол на Тимоти Ума. Малко преди почивката Рубен ван Бомел успя да изравни. Отново той се разписа в 50-ата минута за нидерландците. Симон Хедлунд от състава на шведският тим изравни три минути по-късно. Трой Перът отбеляза победното попадение за АЗ Алкмаар от дузпа в 78-ата минута. Гостите останаха с човек по-малко в 86-ата минута, тъй като Себастиан Холмен получи червен картон.